Četvrtak, 20. april 2017.

Koliko zaista košta selidba u Srbiji

Autor: Večernje novosti

Klavir se prilikom selidbe umota u foliju i upijajuće ćebe, pa se konocpima iznese niz stepenice i dalje utovara

Selidba iz stana u stan je velikistres. U Beogradu ima stotinak preduzeća i privatnih preduzetnika koji imaju teretna vozila i ekipe za prenos nameštaja i stvari. Selidbe koštaju od 1.500 do 14.000 dinara, prenose “Večernje novosti” u dodatku “Nekretnine” , a cena varira od pređene kilometraže, spratnosti, količine stvari i da li se specijalnim materijalima oblažu krhki predmeti i antikviteti.

– Iznajmljujemo kombi za 1.500 dinara do 3.500, a kamion za 6.000 dinara – kaže prevozin Rade Pejičić. – Ako idu i naši radnici, minimum dvojica su i za kombi. Četvorica za teretnjak, to naplaćujemo dodatno. Po svakom od 1.500 dinara do 2.500, plus za svakog računamo dodatno hiljadarku od petog sprata pa naviše tamo gde nema lifta.

Tako onaj ko iznajmi samo vozilo i kao ispomoć angažuje svoje najbliže, može da prođe sa 1.500 dinara i još da plati gorivo koje potroši. Međutim, to važi ako sa sobom nosi malo stvari. Ukoliko neko sa sobom planira da ponese “pola sata” – stolariju, krupnu belu tehniku, brdo vrednih knjiga, umetničke slike, a ako se tu nađe i klavir, ode mu prosečna plata na kamion, radnike…

Kad smo već kod klavira, oni koji ga poseduju, moraće da izdvoje sumu u zavisnosti od vrste pijana. Prenos ruskog “čajkovskog” košta od 10.000 do 15.000 dinara, polukoncertni 20.000, a koncertni 30.000.

– Umota se u foliju i upijajuće ćebe, pa se konocpima iznese niz stepenice i dalje utovara – objašnjava Rade.

  • Pretraživač
  • Brza pretraga
Traži

par primera:
prodajem stan Ljubljana
kupujem kuća Beograd
izdajem garsonjera Valjevo

Javna aukcija

Moj kutak