Označevanje “Energetska izkaznica v izdelavi” je preteklost

Za kršitelje je z zakonom predpisana globa

Nepremičnine Si21

Novice 2 min. branje

Oznaka “Energetska izkaznica v izdelavi” ni več dovolj

Pri označevanju energetskega razreda nepremičnine že dolgo velja za vse nepremičnine, ki se prodajajo in oddajajo za več kot leto, da mora biti obvezno označen energetski razred oz. prikazana energetska izkaznica.

Pri veliko oglaševanih nepremičninah smo do sedaj videli pri energetskem razredu oznako – Energetska izkaznica v izdelavi, kar pa po novem ni več dovolj. Tržni inšpektorat opozarja, da zaradi zakona o učinkoviti rabi energije (začel je veljati novembra 2020), veljajo nekateri spremenjeni pogoji, zaradi katerih se kršitelje kaznuje z globami, v kolikor ne prikažejo pri oglaševani nepremičnini ustrezne energetske izkaznice oz. energetskega razreda.

Dolžnost lastnika nepremičnine je, da  pri prodaji ali oddaji nepremičnine poskrbi, da se pri oglaševanju navede energetski razred stavbe. Energetska izkaznica mora biti tako izdelana pred oglaševanjem dotične nepremičnine.

Kot še navajajo na tržnem inšpektoratu oznaka “Energetska izkaznica v izdelavi” ni več dovolj in če ne zagotovi ustreznega energijskega razreda je za ta prekršek predpisana globa. Globa za prekršek znaša 300€.

Nepremičnine Si21

Deli na Facebook
Deli na Twitter
house image

Želite prejemati obvestila o novicah? Prijavite se na naše e-novice: